Het Dutch Christian Choir (afgekort: DCC) bestaat uit ongeveer 37 leden. Het koor staat onder leiding van dirigente Ineke de Vries en wordt muzikaal begeleid door piano, orgel, klarinet en conga's. Vanaf april 2023 ben ik organist/pianist bij dit koor.

DCC is een echt streekkoor, want de leden komen uit de hele omgeving van West-Brabant en zelfs een stukje Zuid-Holland. Het koor repeteert, met uitzondering van de vakantieperioden, iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 12.15 uur in Wijkhuis De Wieken in Roosendaal.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit oude en moderne religieuze muziek. Het is geen echt kerkkoor. Soms wordt er gezongen tijdens een dienst in de R.K. kerk, soms in een Protestantse dienst. Er wordt ook opgetreden op andere locaties.

Het koor is een echt reiskoor. Het ene jaar wordt een grotere reis gemaakt, en het andere jaar een lang weekend in Nederland of buitenland. Er wordt dan gezongen in gerenommeerde kerken, zoals in de beroemde Sankt Stephansdom van Wenen, of de Gedächtniskirche in Berlijn.

Meer informatie over het Dutch Christian Choir: klik hier.

 

Foto's: Jan de Langen