Ingetogen adventsconcert Tavenu en Patrick Goverde zeker de moeite waard

Gepubliceerd op 9 december 2019 om 11:00

Zondagmiddag 8 december 2019 verzorgden Zangvereniging Tavenu en pianist-organist Patrick Goverde een sfeervol adventsconcert in de Gereformeerde Kerk in Dinteloord. Dat werd een concert waarvan de bezoekers ongetwijfeld hebben genoten.

 

“De advent is de aanloopperiode naar Kerst. We bereiden ons voor op dit feest en zullen tijdens dit concert vier kaarsen ontsteken die symbool staan voor de weg naar dit feest”, zo leidde Patrick Goverde het concert in.

 

Vertederend

Voor de bezoekers was dat aansteken steeds een vertederend moment, want de kleine Lotte en Julian van Waers – de laatste vergezeld van zijn kroelkonijn - namen deze taak samen met hun moeder keurig voor hun rekening.
Het mooie en ingetogen pianospel van Patrick Goverde vormde een uitstekende combinatie met de sfeervolle zang van Tavenu, onder leiding van Meike Warmoeskerken. De koorruimte bovenin de kerk is een ideale klankkast en dat zorgde ervoor dat vooral de meerstemmig gezongen gedeelten in de liederen een lust voor het oor waren. Een waar genoegen om naar te luisteren en dat is een verdiend compliment voor de zangers van Tavenu en hun dirigent die hen naar dit niveau weet te brengen.

 

Advent

Ook Melanie Goverde – de echtgenote van – had haar bijdrage aan het adventsconcert. Zij las te teksten, waarbij ook het ‘Advent’ van Nel Benschop niet ontbrak. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat ‘komst’ betekent. In een periode met vier zondagen bereiden christenen zich voor op het naderende kerstfeest.

 

Bron: Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.