Passion in Concert, muzikaal Paasverhaal

Gepubliceerd op 5 april 2023 om 15:00

Zondagmiddag 2 april 2023 werd in de Gummaruskerk in Steenbergen het paasverhaal verteld. Een groot aantal bezoekers werden op muzikale wijze meegenomen in de laatste dagen voor de kruisiging en verrijzenis van Jezus.

 

 

Veel bezoekers

Het idee voor ‘Passion in Concert’ werd door Patrick Goverde geopperd. Het werd uitgewerkt en De Parel Vocal Group wilde graag haar medewerking verlenen. Met hulp van een aantal vrijwilligers kwam het concert tot stand. Een uitdaging, want niemand kon van tevoren inschatten of er animo voor het concert zou zijn. De organisatie kon tevreden zijn. “Het is zó druk dat al 10 minuten vóór tijd de boekjes op waren” aldus een opgeluchte Loretta van Fessem.

 

Korte teksten

“Welkom en veel plezier” heette Patrick Goverde alle aanwezigen van harte welkom. Het publiek werd door Melanie Goverde en Ton Wennekers met korte stukjes tekst meegenomen in het paasverhaal. Na elk stukje tekst volgde een zorgvuldig uitgekozen lied. Met het prachtige ‘Adiemus’ toonde ‘De Parel Vocal Group’ hun kwaliteit. De meerstemmigheid en kracht waarmee zij het lied vertolkten veroorzaakte vele blikken van bewondering.

 

 

Viva la Vida

“Tijdens het Joodse paasfeest was het feest in Jeruzalem” vertelde Ton Wennekers. ‘Viva la Vida!’ Letterlijk vertaald: Lang leve het leven. Soms zijn geen woorden nodig, dan zegt de muziek alles. Het laatste avondmaal, het verraad door Judas en de arrestatie van Jezus. Korte teksten waarbij nummers als ‘Sound of Silence’ en ‘Lost’ van Anouk de boodschap treffend overbrachten.

 

Samen het kruis gedragen

Iedereen die de katholieke kerk bezoekt kent de beeltenis van Jezus Christus die het kruis voortsleept. Na de laatste tonen van ‘Bridge Over Troubled Water’ werd door vijf personen een kruis over het gangpad binnengedragen. Samen tilden zij de zware last, samen plaatsen zij het kruis bij het altaar. Het nummer ‘Let It Be’ van The Beatles verwoordde het verdriet van Maria over de onvermijdelijke dood van haar zoon.

 

 

You’ll Never Walk Alone

Als Jezus na drie dagen verrijst toont hij zich aan twee vrienden. ‘Ik zal altijd bij je zijn’ fluistert hij hen toe. “You’ll never walk alone.” Daarmee kwam een eind aan een prachtig concert, waarbij tekst én muziek uitstekend op elkaar waren afgestemd. Nog één keer zong ’De Parel Vocal Group’ onder leiding van dirigent Jack Vermeulen ‘Adiemus’. En onder de klanken van ‘I Will Follow Him’ kwam Passion in Concert met een klaterend applaus van het publiek tot een einde.

 

 

Bron: Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

 

Kijk hier het concert terug:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.