Dutch Christian Choir vertolkt The Passion

Gepubliceerd op 27 maart 2024 om 14:00

Na een zeer geslaagde eerste editie, werd zondagmiddag The Passion voor de tweede keer vertolkt in de Gummaruskerk. Dit keer met medewerking van Dutch Christian Choir. Het lijdensverhaal van Jezus werd verteld door Ton Wennekers en Melanie Goverde.

 

 

Eigentijdse tekst

Het lijdensverhaal van Jezus wordt al eeuwen verteld. Met The Passion krijgt het verhaal een eigentijds karakter. Dit jaar was de tweede uitvoering van The Passion, het in ruime mate aanwezige publiek bewees dat men de moderne vertolking zeer weet te waarderen.

 

Het verhaal over Jezus

Van achter uit de kerk liep Patrick Goverde naar voren. “Vandaag vertellen we het verhaal over Jezus. Zonder haat, zonder oorlog, vol vrede. Dat is tegenwoordig ver zoeken. Daarom steken we een kaars aan en bidden voor alle slachtoffers.” Na deze woorden zong het Dutch Christian Choir hun eerste lied ‘Thanks to be God’ De Vertellers namen hun plaats in naast het altaar en al vertellend en zingen werd het hele lijdensverhaal met de aanwezigen gedeeld.

 

 

Palmtakken en het laatste avondmaal

Van de tochten door steden waar Jezus door het volk met een ‘Hosanna’ werd toegezongen en met palmtakken werd toegejuicht, tot het laatste avondmaal waar hij zijn apostelen vertelt dat hij voor hen zal sterven. Het lied ‘Liefde is de bron’ klonk prachtig! Als de dood nadert en Judas hem verraden heeft zingt het koor ‘Wash me through and through’.

 

 

Het kruis wordt gedragen

Als het volk heeft gesproken en Jezus aan het kruis moet sterven wordt het kruis symbolisch de kerk binnengedragen naar het altaar. Drie dagen na zijn overlijden herrijst Jezus uit de dood. Het ‘Jezus alleen, ik bouw op hem’ had niet beter gekozen kunnen zijn.

 

 

Nog veertig dagen

Na zijn herrijzenis trekt Jezus nog veertig dagen rond. Overal vertelt hij over het eeuwige leven. Nu, eeuwen later wordt nog steeds over Jezus gesproken. In een hedendaags jasje, met teksten die men nu begrijpt. Mede dankzij iedereen die The Passion mogelijk heeft gemaakt, klinkt ook in de Gummaruskerk het verhaal van Jezus.

 

 

Bron: Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

 

Kijk hier het concert terug:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.